Категории фирми
Други
« Всички статии

Вила Пизани – изящна архитектура и автентичен интериор

Посещения: 6956
Публикувана от garden-design на 04-08-2015 15:51
в по света, Паркове и градини

Villa-Pisani-Stra-by-garden-design-bg-0

Под името вила Пизани са известни редица красиви сгради, притежание на благородната венецианска фамилия Пизани. Днес ще се разходим до тази, позната като "Кралицата на венецианските вили", а именно вила Пизани в Стра. Намира се на около 10 минути с кола от Падуа и на 20 минути от Венеция. Изящната барокова вила с разкошни и обширни градини е била предназначена за най-видния член на семейство Пизани и дож на Венеция от 1735 до 1741 г. - Алвизе Пизани (Alvise Pisani). Разположена е край река Брента в областта Венето и със своята дълга водна площ е чудесно въображаемо продължение на венецианския Гранд Канал. Строежът й започва през ранния 18-ти век. През 1807 година е продадена на Наполеон, а по-късно, през 1814 година, влиза във владение на Хабсбургите. По това време вилата е посещавана от гости като руския император Александър I, кралят на Испания и много други важни личности от историята. Освен това, вила Пизани е мястото на срещата и първа официална вечеря между Хитлер и Мусолини през 1934 г.

Богата и интересна история, нали? Всичко това е допринесло за облика и атмостферата на вила Пизани. Блясъка и великолепието на тези отминали времена се усещат по специфичен начин и днес.

Villa-Pisani-Stra-by-garden-design-bg-1

© All Rights reserved by garden-design.bg


Вилата се отличава с изящна архитектура. Съчетание между пищността на барока и хармонията на класицизма.

Днес Вила Пизани е Национален музей с произведения на изкуството и автентични мебели от XVIII и XIX век. Може да разгледате около 30 разкошно и богато обзаведени стаи, съхранили почти напълно своя автентичен облик.

Villa-Pisani-Stra-by-garden-design-bg-2

© All Rights reserved by garden-design.bg

 

Трапезарията е прекрасна! Една от най-красивите стаи във вилата. Декорирана е с оригинални мебели и посуда. Сервизите, изложени тук се състоят от 218 части (впечатляващо количество!) и това ги прави най-голямата подобна колекция, изложена в музей.

Villa-Pisani-Stra-by-garden-design-bg-3

© All Rights reserved by garden-design.bg

 

Много от стаите са с богато изрисувани стени и тавани, както и украсени с красиви орнаменти.

Villa-Pisani-Stra-by-garden-design-bg-4

© All Rights reserved by garden-design.bg

 

Villa-Pisani-Stra-by-garden-design-bg-5

© All Rights reserved by garden-design.bg

 

Във вилата може да разгледате и доста стаи за забавление. Във всяка ще откриете интересни детайли.

Villa-Pisani-Stra-by-garden-design-bg-6

© All Rights reserved by garden-design.bg

 

Villa-Pisani-Stra-by-garden-design-bg-7

© All Rights reserved by garden-design.bg

 

Може да надникнете дори в спалнята на Наполеон (снимката вдясно).

Villa-Pisani-Stra-by-garden-design-bg-8

© All Rights reserved by garden-design.bg

 

Сред най-големите забележителности на вилата са нейните фрески и по-специално шедьовърът на Тиеполо (Giambattista Tiepolo), наречен "Славата на фамилия Пизани" и изрисуван върху тавана на балната зала. 

Villa-Pisani-Stra-by-garden-design-bg-10

© All Rights reserved by garden-design.bg

 

Villa-Pisani-Stra-by-garden-design-bg-11

© All Rights reserved by garden-design.bg

 

Ако посетите вила Пизани, не се ограничавайте в разглеждане на мебелите, интериора и всички богатства вътре, а посветете време и на обширните и красиви градини. Внимание заслужават колекцията от цитрусови дръвчета, малките архитектурни форми и известния лабиринт. В продължението вижте снимки и прочетете повече за градините на вила Пизани в Стра.Свързани статии

Вила Пизани - градината (2 част)
Вила Пизани - градината (2 част)Оранжерии с интересни растения, елегантен павилион от XVIII век със собствена вентилационна система и още много изненади в гардината на вила Пизани! Вижте още няколко снимки на великолепната венецианска вила край Падуа!
Вила Пизани - градината (1 част)
Вила Пизани - градината (1 част)Вила Пизани в област Венето, която днес е национален музей, ще ви очарова и с велоколепната си градина във френски и английски стил. Обширна, с красиви гледки и партер с впечатляваща перспектива, тя е чудесно място за разходка. Нека видим заедно част от нея!
FacebookGoogleTwitterPinterest