Категории фирми Други
« Всички статии

Градина на терасата 1 част | GARDEN-DESIGN.BG

Посещения: 8391
Публикувана от garden-design на 29-04-2014 23:02
в Ландшафт, Градина на терасата

Всеки би желал да има кокетно зелено пространство, където в спокойна и приятна обстановка да се отпусне и наслади на уединение сред свежа растителност или пък да изпие коктейл и похапне с близки и приятели сред естествени багри и аромат на цветя. Откраднатите късчета от прирадата са още по-ценни в града и са с неоспоримо благотворно въздействие върху домакините и техните гости. Освен това все повече хора оценяват добрия дизайн и функционалност на градината и се доверяват на специалистите ландшафтни архитекти, които да изготвят и реализират проекта за тяхната градина.

В градски условия една чудесна възможност е да превърнете своята тераса или вътрешен двор в миниатюрен зелен оазис. За да бъде мястото добре оползотворено, комфортно, лесно за поддръжка и в крайна сметка да се превърне в любимо кътче, добре е да се консултирате с професионалист.

Тук е момента да споменем двама млади ландшафтни архитекти от Цюрих, добили международна популярност в последните години.

Small urban garden 01

Този пример за разкошна градина у дома или по-точно градина във вътрешния двор е дело на амбициозното студио за ландшафтна архитектура от Цюрих - LSLA GmbH (Lustenberger und Schelling Landschaftsarchitektur). Зад това име стоят Ян Шелинг (Jan Schelling) и Робин Лустенбергер (Robin Lustenberger). Те самите твърдят, че проектират градини за хората, следвайки най-високите стандарти за красота и качество. Казват също, че

Всяка, проектирана от тях градина е с уникален дизайн, също както е уникален човека, който ще я обитава.

Е, убедете се сами! Оформлението е семпло, но хармонично и въздействащо. Стената срещу прозорците е обхваната от високи бамбуци, покрити в основата с декоративни борови кори и с вградено осветление. На по-ниско ниво пък са засадени декоративни треви и хости. Другите обитатели на този вътрешен двор са разположени в красиви керамични съдове. В единия край се намира много красив бонсай от тис, а в противоположния още едно вечнозелено растение, отново с подходящо осветление. Тези елементи са обединени от естествена дървена настилка на пода. За удобство на домакините място са намерили още маса с места за сядане и шезлонг. Озеленяването тук е реализирано не само в декоративни съдове, но е изграден и клоц, с по-голяма дълбочина, в който са засадени бамбуците.

Small urban garden 02

Small urban garden 03

Декоративни кашпи за модерно излъчване на терасата

От друга страна терасата може да бъде оформена още по-семпло, но не по-малко впечатляващо според Amir Schlezinger. Растенията тук са засадени в декоративни кашпи с модерно излъчване и интересен дизайн.

Small urban garden by Amir Schlezinger 05

Small urban garden by Amir Schlezinger 06

Small urban garden by Amir Schlezinger 11

Осветителни тела за акцент, контраст и модерно излъчване

Следва предложение за оформяне на терасата от Federico Ratta. Декоративните кашпи са семпли, засадени с добре оформени чемшири, но изненадващи (с височината и текстурата си) и елегантни. В допълнение интересните осветителни тела провокират и добавят нотка закачливост, както и изключително модерно излъчване.

small urban garden by Federico Ratta 07

А в крайна сметка градината на терасата може да изглежда и ето така според Ken Smith Landscape Architect - абстрактно и футуристично.

small urban garden by ken smith 08

small urban garden by ken smith 09

../pictures/pic_big/news/1398801779_Small urban garden 00.JPG../pictures/pic_big/news/1398802091_Small urban garden 04.JPG../pictures/pic_big/news/1398802109_Small urban garden 10.JPG


Свързани статии

Разкошна градина в небесата
Разкошна градина в небесатаДнес ви предлагаме да се разходите из една градина, разположена на 17-тия етаж в центъра на Манхатън, Ню Йорк. Модерна, функционална, красива и много, много зелена! Това ни кара да мислим, че ограниченията в озеленяването са преодолими!
Градина на терасата 2 част | GARDEN-DESIGN.BG
Градина на терасата 2 част | GARDEN-DESIGN.BGРазгледайте една чудесна градина на терасата! Почерпете вдъхновение и настроение! Ще откриете пъстра комбинация от растения, умело подбрани мебели и кашпи... Градината на терасата може да бъде истинска "стая на открито" и вашето най-любимо място у дома!
FacebookGoogleTwitterPinterest
Енциклопедия на растениятаЖивота и работата на...