Категории фирми Други
« Всички статии

Top of the world

Посещения: 6813
Публикувана от garden-design на 19-02-2014 23:06
в Ландшафт, Други

01-cityRooftop by secretgardens

Или казано по друг начин – градина в небесата, малък зелен оазис над града. Разположен е на 27-мия етаж на небостъргач в Сидни. Зад дизайна и изпълнението на покривната градина стои австралийският ландшафтен архитект Matthew Cantwell и фирмата Secret Gardens. Проблемите за решаване тук не са били малко. Необходимо условие е било да се съобрази дизайнът градината с характера на фасадата и да се вземат под внимание настилките и облицовките на сградата, както и факта, че всички материали и растения трябва да се качат до тук с асансьор. Друг аспект, изискващ внимание е, че не всички растения биха се чувствали добре на тази височина, въпреки климата. Дизайнерът използва изчистени линии и семпъл дизайн. Той се придържа към този стил на работа, когато става въпрос за сравнително малки пространства като това. Оформя подиум, обкантен с ниско подрязан дребнолистен чемшир (Buxus microphylla). Четирите ъгъла са подчертани с топиарии с конична форма. Тревата в центъра на композицията е изкуствена. Върху нея могат да се поставят мобилни градински мебели. Засадени са и цъфтящи растения като лавандула и някои екзотични видове. Има дървена платформа и пейки, както и маса за хранене на открито. Финални щрихи са добавени с декоративни фенери, кашпи, саксии и дребни подвижни градински мебели. Резултатът е отлично място за релаксация и наблюдаване на града от високо.

02-cityRooftop by secretgardens

03-cityRooftop by secretgardens

04-cityRooftop by secretgardens

05-cityRooftop by secretgardens

06-cityRooftop by secretgardens

07-cityRooftop by secretgardens

08-cityRooftop by secretgardens

../pictures/pic_big/news/1392843973_00-cityRooftop by secretgardens.jpg


Свързани статии

Малкото градче, достойно за крале и неговите прекрасни градини
Малкото градче, достойно за крале и неговите прекрасни градиниПътуваме към малко населено място край столицата на Унгария със звучното и не лесно за произнасяне име Гьодьольо. Чували сме, че още през 18-ти век е завладяло сърцето на благородници... Защо - научете в този материал!
Хофгартен в Мюнхен
Хофгартен в МюнхенХофгартен е градина в центъра на Мюнхен. Това е истински приятно и зелено място в сърцето на града! Любимо място за разходка на местните жители и на туристите! Ако сте в града не пропускайте да се разходите тук!
Модерния ландшафтен дизайн на Vertus
Модерния ландшафтен дизайн на VertusКогато градинското изкуство гледа през очите на млади и пълни с идеи и любопитство специалисти се получават изключителни градини. Разгледайте два от проектите на белгийската фирма за ландшафтна рхитектура Vertus. Оценете сами красотата на простотата и изчистените линии!
FacebookGoogleTwitterPinterest
Енциклопедия на растениятаЖивота и работата на...