Категории фирми Други
« Всички статии

Зелен остров в Чикаго

Посещения: 3848
Публикувана от garden-design на 02-02-2014 22:26
в Ландшафт, Озеленяването в градска среда

01-Adams Sangamon Park by Site Design Group

Обширен и изцяло нов обществен парк бе открит през месец август 2010 г. в сърцето на Чикаго. Паркът е по проект на Site Design Group Ltd, а завършването му отнема седем години. Наречен е Mary Bartelme Park на името на първата жена-съдия в Илиноис. Известен е още като Адамс-Сангамон парк (Adams-Sangamon Park).

Новият парк осигурява на живущите и на работещите тук хора, място за отдих на открито сред зеленина и служи като място за разхлаждане, благодарение на централно разположената оросяваща инсталация. Пет арки от неръждаема стомана разпръскват вода под формата на ситни капчици. В горещите дни хората минават под тях, сякаш през порта и се освежават от финната водна мъгла. Положени са нови настилки и множество удобни места за сядане. Оформени са геопластики, за да се отдели този зелен остров от натовареното и равно околно пространство. На места тези издигнати зелени площи са обхванати от ръждиви на цвят подпорни стени. За малчуганите е изградено обширно място за игра, разположено в единия край на парка и разполагащо със специално конструирани спортно-развлекателни съоръжения. За гумираната настилка в тази зона са използвани рециклирани автомобилни гуми. В другия край на парка окото радват ивици от декоративни треви. Те са атрактивни с различната си листна маса, полюшваща се от полъха на вятъра. Освен това цъфтят красиво, а някои са вечнозелени. За цвят през различните сезони ландшафтните архитекти са предвидили засаждането на червенолистни ацери и декоративни дървета с красива есенна багра на листата. В югоизточната част са засадени многостъблени брези и са разположени закръглени камъни в приятна композиция.

Три диагонални алеи обезпечават бързия достъп от единия до другия край на парка и намиращите се наблизо спирки.

Като цяло, паркът е проектиран така, че тук да намерят място за отдих и да споделят приятната прохлада различни групи хора.

Ще видите безкраен поток от хора, припичащи се на тревните площи, бутащи детски колички, разхождащи домашни любимци или просто спиращи, за да погледат наоколо.

07-Adams Sangamon Park by Site Design Group

08-Adams Sangamon Park by Site Design Group

09-Adams Sangamon Park by Site Design Group

10-Adams Sangamon Park by Site Design Group

11-Adams Sangamon Park by Site Design Group

../pictures/pic_big/news/1391372832_00-Adams Sangamon Park by Site Design Group.JPG../pictures/pic_big/news/1391373149_02-Adams Sangamon Park by Site Design Group.JPG../pictures/pic_big/news/1391373173_03-Adams Sangamon Park by Site Design Group.JPG../pictures/pic_big/news/1391373183_04-Adams Sangamon Park by Site Design Group.jpg../pictures/pic_big/news/1391373192_05-Adams Sangamon Park by Site Design Group.JPG../pictures/pic_big/news/1391373197_06-Adams Sangamon Park by Site Design Group.JPG../pictures/pic_big/news/1391373615_12-Adams Sangamon Park by Site Design Group.JPG../pictures/pic_big/news/1391373621_13-Adams Sangamon Park by Site Design Group.JPG../pictures/pic_big/news/1391373628_14-Adams Sangamon Park by Site Design Group.JPG


Свързани статии

Озеленяване, растения и градини в Instagram (октомври 1 част)
Озеленяване, растения и градини в Instagram (октомври 1 част)Вдъхновение от и за градината в публикациите в Instagram през изминалите дни на месец октомври. Вертикално озеленяване, божури, пираканта и още какво ли не. Разгледайте нашите фаворити!
Озеленяването на един небостъргач в София в кратка фото-разходка
Озеленяването на един небостъргач в София в кратка фото-разходкаТъй като нямаме много небостъргачи, не и толкова високи, сградата на Капитал Форт ни привлече наскоро. Вижте нашата съвсем кратка, направена от човек, не от дрон, разходка наоколо!
Вила Пизани - градината (2 част)
Вила Пизани - градината (2 част)Оранжерии с интересни растения, елегантен павилион от XVIII век със собствена вентилационна система и още много изненади в гардината на вила Пизани! Вижте още няколко снимки на великолепната венецианска вила край Падуа!
FacebookGoogleTwitterPinterest
Енциклопедия на растениятаЖивота и работата на...