Категории фирми Други
« Всички статии

Свежо от Калифорния

Посещения: 3568
Публикувана от garden-design на 09-01-2014 12:31
в Графичен дизайн, Дизайн

Caia Koopman

Кайа Коопман (Caia Koopman) е родена в Калифорния. От малка се занимава с рисуване и изкуство, а по-късно учи и специализира в областта на изобразителното изкуство. Работата й на художник е интересна, младежка, често е изпълнена с различни културни, политически, екологични, социологически или просто мечтателски препратки. Нейна основна героиня е жената. Художничката често се фокусира и върху отношенията между хората и околната среда. Но в крайна сметка се вдъхновява и претворява в произведенията си всичко, което я вдъхновява в ежедневието, пък било то розов кадилак или лъскава мотоциклетна каска.  

Рисунките на Кайа служат като графична декорация на сноуборди и скейтборди в продължение на много години. Тя работи за големи компании като K2, Morrow и Hyperlite. Последно Кайа работи с Росиньол (Rossignol), създавайки дизайн за сноуборд за тяхна линия за 2013 г. Нейн дизайн се ползва и за слънчеви очила от фирмата Oakley.

Рисунките й служат и за илюстрации на множество книги и списания.

Художничката участва в различни изложби по цял свят.

В момента работи на свободна практика като художник и илюстратор в Оушънсайд, Калифорния (Oceanside, CA).

Caia Koopman

Caia KoopmanLostSouls by Caia Koopman

Caia Koopman

Caia Koopman and Rossignol Magtek Snowboard

../pictures/pic_big/news/1389263490_00-Caia Koopman.JPG../pictures/pic_big/news/1389264189_02-Caia Koopman.JPG../pictures/pic_big/news/1389264196_03-Caia Koopman.JPG


Свързани статии

Илюстрацията Sheen
Илюстрацията SheenГрег Коултън (Greg Coulton) е графичен дизайнер и илюстратор, работещ на свободна практика и базиран в Лондон. Илюстрациите му често съдържат голяма доза типографски елементи и впечатляват със своята сложност и прецизност. Те са интересни, разказват истории и стоят много добре окачени в рамка на стената!
Цветен калейдоскоп
Цветен калейдоскопАнди Гилмор (Andy Gilmore) е илюстратор, дизайнер и музикант. Той е майстор в графичната работа с цвят, създава дигитални геометрични композиции, превръща математиката в изкуство.
Илюстрации от Мини Хавас
Илюстрации от Мини ХавасМини Хавас (Minni Havas) е илюстратор на свободна практика. Учи моден дизайн и фокусът в работата й е предимно върху модната илюстрация. Фотореалистичните й рисунки заслужават внимание!
FacebookGoogleTwitterPinterest