Категории фирми Други
« Всички статии

Вина на света

Посещения: 2846
Публикувана от garden-design на 30-01-2013 16:15
в Дизайн, Етикети и опаковки

01_wineoftheworld

Какво да правим с корковите тапи останали от празненството на Нова година или друг празник? Ето един пример за вдъхновение от линията вина, разпространявани от известна белгийска верига супермаркети. Това е тяхна собствена марка за прости и достъпни продукти за ежедневието, наречена "365".

Етикетите за вината, носещи името "Вина на света" (Wines of the World) са дело на испанското студио за индустриален и графичен дизайн Lavernia & Cienfurgos. Коркът и в частност корковата тапа са избрани като олицетворение на скромност, тъй като това е материал с ниска стойност. Лесно се обработва и дава възможност за експериментиране. Избран е за символ на цялата колекция вина, като асоциацията е с нещо типично за ежедневието, просто и лесно достъпно, оформено по интересен и провокиращ въображението начин.

Изработен е различен мотив и образ от коркова тапа, отговарящ на страната, от която произхожда даденото вино.

02_wineoftheworld

../pictures/pic_big/news/1359321643_korica Wines of the World.JPG../pictures/pic_big/news/1359322082_03 Wines of the World gallery.JPG../pictures/pic_big/news/1359322089_04 Wines of the World gallery.JPG


Свързани статии

Вината Indaba
Вината IndabaДизайнерският екип на Cape Classic създава нова визия за етикетите, капачките и кутиите на вината Indaba за новата реколта през 2012 г. Дизайна е вдъхновен от естествената околна среда на Южна Африка.
Опаковките Lux Fructus
Опаковките Lux FructusПредставяме ви дизайнерска концепция за етикети и опаковки на плодово вино, която ни спечели със своите цветове и мотиви! Дизайна е под името Lux Fructus и е дело на съвместната работа на дизайнерите Marcel Buerkle и Simon C. Page.
FacebookGoogleTwitterPinterest