Категории фирми Други
« Всички статии

Озеленяването на един небостъргач в София в кратка фото-разходка

Посещения: 21580
Публикувана от garden-design на 10-09-2015 13:57
в Ландшафт, Озеленяването в градска среда

В последните години започна строителството на няколко сгради на входа на София. Те са високи, внушителни и както се очаква, ще определят първото впечатление на влизане в града. Една от тях изглежда вече завършена. Капитал Форт е истински небостъргач. По данните в интернет е построена с най-нови и модерни материали и технологии. Движейки се по Цариградско шосе, пред нея се виждат полюшващи се цели морета от треви. Водени от интерес, решихме да спрем и се разходихме наоколо, за да разгледаме нейното озеленяване или поне това, което може да се види свободно.

Част от озеленяването на небостъргача Капитал Форт

 

Общото впечатление - големи и дълбоки клоцове. Стройни декоративни дръвчета, много треви и многогодишни цветя. Доста пейки, симпатични и удобни (пробвахме ги).

 

Засадени са голямо количество треви, красиви при цъфтеж

Много пейки за сядане около големи клоцове

 

Изградена е поливна система, дърветата са стабилизирани, около растенията е мулчирано.

 

Цяла поляна с Императа - красива трева с червени връхчета

Сградите на входа на град София

Декоративни дръвчета, тисове, лигуструм и треви

Използвани са много седуми, а също семпервивуми и аюга

 

Само един въпрос ни се върти в главата: Дали е достатъчно?Свързани статии

Озеленяване, растения и градини в Instagram (октомври 1 част)
Озеленяване, растения и градини в Instagram (октомври 1 част)Вдъхновение от и за градината в публикациите в Instagram през изминалите дни на месец октомври. Вертикално озеленяване, божури, пираканта и още какво ли не. Разгледайте нашите фаворити!
Подписано с копче от Стелиана Левеке
Подписано с копче от Стелиана ЛевекеРазговаряме със Стелиана за това лесно ли се работи с младоженци, кои са любимите й цветя, за какво мечтае. Както и още интересни неща. Отговорите в обширното интервю, за което тя намери време далеч преди края на сватбения сезон!
Вила Пизани - градината (2 част)
Вила Пизани - градината (2 част)Оранжерии с интересни растения, елегантен павилион от XVIII век със собствена вентилационна система и още много изненади в гардината на вила Пизани! Вижте още няколко снимки на великолепната венецианска вила край Падуа!
FacebookGoogleTwitterPinterest
Енциклопедия на растениятаЖивота и работата на...