Категории фирми Други
« Всички статии

Парка Мирамар-екзотични растения и морски изглед

Посещения: 12768
Публикувана от garden-design на 17-07-2015 23:46
в Паркове и градини

В продължение на първата част от нашия разказ, още веднъж ще кажем, че дворецът и паркът Мирамар са истинското бижу сред забележителностите на италианският град Тирест. Отдалечен само на десетина километра от града в горещите летни дни, паркът е притегателно място и за местните жители, тъй като предлага сенчести пътеки и кафе. 

Доминиращият аспект в парковото пространство са гористите площи, редуващи се с поляни и езерца. Впечатлението е за съвсем естествено и в унисон с природата парково пространство, макар и да е създадено от човешка ръка. За разлика от същността на бароковите градини, тук умишлено е търсена връзката с природата. Сред дърветата ще намерите приятни за разходки пътеки, закътани беседки и чудесна колекция от растителни видове. Мирамар е замислен като частна градина и в тази връзка например, няма монументален вход и представителна алея, водеща към двореца и даваща внушително начало на парка. Неизменна част са и някои архитектурни елементи, както и редица статуи.

През лятото тревата е доста изгоряла заради горещия климат, но растителните групи са разкошни. Огромни вечнозелени магнолии, различни видове борове, кедри, малки дръвчета нар, отрупани с цветове и плод, олеандри и абосолютния ни фаворит - ягодовото дърво, Arbutus unedo! Като добавим и красивите изгледи към Адриатическо море, които се откриват от парка, то посещението на Мирамар е абсолютно задължително!

 

Вижте първата част с историята и снимки от двореца и парка Мирамар в Триест.

 

Miramare-park-and-castle-Trieste-13

Miramare-park-and-castle-Trieste-14

Miramare-park-and-castle-Trieste-15

Все още малък плод нар.

 

Miramare-park-and-castle-Trieste-16

Различни по цвят олеандри, наричани още зокум, придават цвят през летните дни!

 

Miramare-park-and-castle-Trieste-17

Все още зелен плод на ягодовото дърво.

 

Miramare-park-and-castle-Trieste-19

Един от възрастните екземпляри Arbutus unedo впечатлява със силно червеникавата си и характерна кора.

 

Miramare-park-and-castle-Trieste-20

Miramare-park-and-castle-Trieste

Miramare-park-and-castle-Trieste

 

Първата част със снимки от парка Мирамар вижте тук!

../pictures/pic_big/news/201507172349570.JPG../pictures/pic_big/news/201507172349581.JPG../pictures/pic_big/news/201507172350152.JPG


Свързани статии

Специфични грижи при отглеждането на иглолистни и вечнозелени растения
Специфични грижи при отглеждането на иглолистни и вечнозелени растенияИглолистните и вечнозелените дървета и храсти са най-разнообразни и имат целогодишен декоративен ефект. Заслужават място във всяка градина, както и редовни и правилни грижи. Разберете повече за това в този материал!
Защо е важно да мулчираме, материали, техники и време
Защо е важно да мулчираме, материали, техники и времеМулчирането освен красив декоративен ефект има и редица ползи за растенията в градината. Научете какви са те, как правилно да мулчирате според търсения ефект и какви материали може да използвате.
Защо босилека е царска билка
Защо босилека е царска билкаДнес босилека е една от най-използваните подправки в световната кулинария. Не бихме могли да си представим например италианската кухня без него. Но винаги ли е било така и защо да внесем и в нашето ежедневие?
FacebookGoogleTwitterPinterest
Енциклопедия на растениятаЖивота и работата на...