Категории фирми Други
« Всички статии

Зелени площи в градовете - Мюнхен (част 1)

Посещения: 12462
Публикувана от garden-design на 22-05-2015 15:22
в Ландшафт, Озеленяването в градска среда

Muenchen-green-and-garden

Всички знаем, че зелените площи в населените места подобряват градската среда като цяло. Освен, че са красиви, приятни за спорт, разходка и почивка, те предпазват от шум и прах, въздействат върху качеството и температурата на въздуха. Фактори, които през последните години, а и за в бъдеще ще са от особена важност. Зелените площи са незаменими и безценни! Повече и правилно разположена растителност, създава по-благоприятни условия за живот. Парковете и градините в града въздействат дори върху настроението на хората. Красивите растителни групи и композиции, зеленият цвят на листата, цветовете на цъфтящите растения и едногодишните цветя – всичко това се отразява благотворно върху жителите на един град и подобрява тяхното ежедневие. Зелените площи до голяма степен определят и характерният облик на града. С декоративна растителност може да се подчертаят архитектурни достойнства на сгради или пък да се прикрие някакъв недостатък. Всички зелени площи в града образуват неговата зелена система. Интересува ли ви какво е състоянието и планът за развитие на зелената система във вашия град? Как да запазим нашите зелени пространства, как да ги подобрим и увеличим? Все въпроси с неясен отговор!

Това не пречи човек да търси добрите примери, да се вдъновява и взема поука. Какви зелени площи предлагат различните градове в Европа и какво от видяното може да приложим в нашите градове?

Предлагаме ви разходка до различни "зелени парченца" в градове из Европа. В нашата селекция попадат паркове, градини, площадни пространства, скверове, озеленени пространства към административни и бизнес сгради, клоцове пред офиси и магазини и всяка приятна зелена площ, която ни прави впечатление.

Започваме с интересният Мюнхен и една кратка разходка, по неговите улици и паркове! Мюнхен е град, който може да предложи много на своите посетители. Разкошни дворци и градини, великолепни сгради и фасади, най-новите технологии, музеи и галерии, автентична бира, всякакъв вид наденички... Животът тук е динамичен, но градът предлага множество зелени оазиси, въпреки своята натовареност и индустриализация. 

 

Пищна градска градина в Мюнхен

 

Muenchen-green-and-garden

 

Богато озеленени алеи и богато отрупани с цветя фасади!

 

Muenchen-green-and-garden

 

Дори най-оживените и натоварени улици предлагат озеленени кътчета и място за сядане

 

Muenchen-green-and-garden

 

Ще видите и много живи плетове

 

Muenchen-green-and-garden

 

Декоративни кашпи с поддържана растителност и семпли зелени площи пред магазини и сгради.

 

Muenchen-green-and-garden

 

Muenchen-green-and-garden

 

Muenchen-green-and-garden

 

Хофгартен - разкошна градина в сърцето на града!

 

Muenchen-green-and-garden

 

Дворецът и паркът Нимфенбург (Nymphenburg)

 

Muenchen-green-and-garden

 

Muenchen-green-and-gardenСвързани статии

Озеленяване, растения и градини в Instagram (октомври 1 част)
Озеленяване, растения и градини в Instagram (октомври 1 част)Вдъхновение от и за градината в публикациите в Instagram през изминалите дни на месец октомври. Вертикално озеленяване, божури, пираканта и още какво ли не. Разгледайте нашите фаворити!
Озеленяването на един небостъргач в София в кратка фото-разходка
Озеленяването на един небостъргач в София в кратка фото-разходкаТъй като нямаме много небостъргачи, не и толкова високи, сградата на Капитал Форт ни привлече наскоро. Вижте нашата съвсем кратка, направена от човек, не от дрон, разходка наоколо!
Озеленяването на Nueva School печели златна награда LEED
Озеленяването на Nueva School печели златна награда LEEDПроектът за озеленяване на Nueva School е носител на редица престижни награди, включително и златна награда LEED. Този проект се стреми да бъде модел на устойчиво развитие, да спомага за намаляване на парниковите газове, опазване на водните ресурси и биологичното разнообразие, както и ефективното използване на ресурсите. Вижте резултата!
FacebookGoogleTwitterPinterest
Енциклопедия на растениятаЖивота и работата на...