Категории фирми
Други
« Всички статии

Бали – 10 неща, които да направите на този невероятен остров

Посещения: 15398
Публикувана от garden-design на 06-05-2015 23:34
в по света, Пътешествия

Бали е известен като остров на боговете. Освен божествен, той е истински магичен! Може би най-известният и изумително красив остров в Индонезия.

 

Bali-Island-of-the-Gods-1

 

Предлага впечатляващи и разнообразни пейзажи. Погледът ви ще срещне хълмове и планини, скалисти крайбрежни ивици и пясъчни плажове, оризови тераси и безплодни вулканични хълмове, екзотична растителност, плодове, подправки и изключително дружелюбни хора. Живописните и цветни гледки в комбинация с дълбоката духовност и уникална култура на местните, както и историческите и археологически забележителности, са сериозно основание да определим Бали за райско кътче на земята! За това да бъде една от най-популярните в света дестинации допринася и факта, че предлага първокласни условия за сърф и гмуркане, множество красиви храмове, екзотична флора и фауна и безкрайно красиви изгреви и залези!

 

Престоят на острова може да е райска почивка и истинско приключение едновременно. Колкото и време да прекарате на Бали няма да скучаете. Вижте нашите предложения за това, как да наситите с емоции времето си тук.

 

1. Посветете време на храмовете. Големи и известни или малки и спокойни, храмовете тук са много и красиви. Не случайно наричат Бали "островът на хилядата храма".

 

Bali-Island-of-the-Gods-2Bali-Island-of-the-Gods-3

 

2. Разходете се из балийският парк на птиците. Тук ще намерите прекрасна колекция от индонезийски птици и такива от Африка и Южна Америка. Това е и ботаническа градина с над 2000 тропически растения, която е приютила и около 1000 екзотични птици от 250 различни рода. Заслужава си да разгледате и Bali Orchid Garden и нейната вълшебна колекция от орхидеи.

 

3. Запознайте се с маймуните в Убуд, посещавайки Ubud Monkey Forest. Убуд е малко и оживено селце на остров Бали. За него разказва Елизабет Гилберт в своята книга „Яж, моли се и обичай“. Със сигурност това е магично място и само по себе си заслужава внимание. Гората на маймуните пък е една от най-известните атракции тук. Разходката и храненето на тези любопитни и ловки животни с банани със сигурност е необичайно и запомнящо се преживяване. Разгледайте още кралският дворец и местният пазар, разходете се из уличките на Убуд.

 

4. Посетете планината Батур с красивото езерото и действащ вулкан.

 

5. Насладете се на традиционен танц или церемония.

 

Bali-Island-of-the-GodsBali-Island-of-the-Gods

 

6. Организирайте си разходка из мангрова гора или край оризищата.

 

Bali-Island-of-the-Gods

 

7. Изпийте едно първокачествено и екзотично кафе Лувак. Това е най-скъпото и необичайно кафе в света!

 

Bali-Island-of-the-Gods-Luwak-coffeeBali-Island-of-the-Gods-Luwak-coffee

 

8. Вкусете храната на боговете. Задължително! Подарете си вечеря на открито, под звездите, с морски дарове и местни специалитети, както и закуска с екзотични плодове. Тук храната е неземно вкусна и наистина е дар от боговете!

 

Bali-Island-of-the-Gods

 

Bali_10_things_to_do

 

9. Докоснете се до занаятите на Бали: тъкане на батик, дърворезба, обработка на благородни метали. Това са само част от местните занаяти.

 

Bali_10_things_to_do

 

10. Насладете се на плажовете! Тук ще откриете множество възможности за спортна активност. Сърф, гмуркане, разходка с лодка, яхта или круиз. Един от най-известните плажове е Кута (Kuta beach) и е чудесно място, от където да наблюдавате драматичен и впечатляващ залез. По-тих и спокоен е плажът Джимбаран (Jimbaran). Заслужава си разходката и по плажът Санур (Sanur Beach). Най-подходящ за сърф е плажът Улувату (Uluwatu Beach).

 

Бонус съвети:

+ Освободете ума и сърцето си от всичко, което може да ограничи възприятията ви! Така ще усетите и попиете максимално местната автентична и екзотична атмосфера, ще видите красивата природа и ще преживеете дълбоката духовност! Това би било празник за всички сетива!

+ Общувайте с местните хора! Те са изключително дружелюбни, учтиви и гостоприемни!

+ Спазарете се! Когато си купувате нещо от местните пазари или от улицата, това е задължителен "спорт"!

 

Bali-Island-of-the-Gods

 

Отдайте се и се насладете безрезервно на всички цветове, гледки, миризми, звуци и вкусове, които остров Бали предлага. Само така ще откриете магията на този забележителен остров!

Най-доброто време да посетите Бали е месец май, когато е началото на сухия период. По това време е слънчево и дневните температури са около 300С. Тогава тропическите бури са рядкост.

 

Снимките към тази статия са предоствени от нашата приятелка Мира.

Мира се занимава с холистична медицина и помага на хората да намерят естествения път към здравето си. Завършила e Institute for Integrative Nutrition, базиран в Ню Йорк и е сертифицирана от American Association of Drugless Practitioners. Притежава магистратура по бизнес администрация от George Washington University във Вашингтон и бакалавърска степен от Американския Университет в България. Нарича свой дом градове на три различни континента, а в момента живее в Манила, Филипините. Пътуването й е страст, хоби и начин на живот. „Пътуванията са ефектен начин да преборим стреса. Движението и новата информация, която получаваме от непознати места не само разширяват хоризонтите ни, но и поддържат тялото и духа ни млади,“ казва тя. Повече за нея и нейната работа (и хоби) може да научита на нейната страница.

 

За Бали Мира споделя: „Никога не съм била на място с толкова живи и запазени традиции, церемонии, вярвания, култура ... И страхотни пейзажи! Един остров за всички сетива!“.

 

Ние бихме добавили – посетете остров Бали, подарете си магия!

../pictures/pic_big/news/201505062334320.jpg../pictures/pic_big/news/201505062334321.jpg../pictures/pic_big/news/201505062334332.jpg


Свързани статии

Специфични грижи при отглеждането на иглолистни и вечнозелени растения
Специфични грижи при отглеждането на иглолистни и вечнозелени растенияИглолистните и вечнозелените дървета и храсти са най-разнообразни и имат целогодишен декоративен ефект. Заслужават място във всяка градина, както и редовни и правилни грижи. Разберете повече за това в този материал!
Акварели от Grzegorz Wróbel
Акварели от Grzegorz WróbelGrzegorz Wróbel е архитект по професия, но по призвание е художник. Вдъхновява се от природата и често рисува от натура. Твърди, че това е най-добрият начин да усъвършенстваш техниката си.
FacebookGoogleTwitterPinterest