Категории фирми Други
« Всички статии

Портретите на Виктор Меламед

Посещения: 10762
Публикувана от garden-design на 21-03-2015 21:43
в Дизайн, Илюстрация

Виктор Меламед - художник, илюстратор и преподавател. Майстор на портрета! Роден е през 1977 г. в Москва. Професионалната му дейност в областта на илюстрацията започва през 1997 г., когато се отказва от следването си по счетоводство, за да поеме по собствен път. Учи се в процеса на работата. През 2006 г. Виктор започва да рисува за руското издание на сп. Rolling Stone, намирайки своето призвание в портретното изкуство. Липсата на художествено образование в крайна сметка проработва в негова полза: принуден да преосмисля техниката си всеки път, той осъзнава, че всички доказани, безопасни трикове биха довели неизбежно до загуба на остротата на възприятието на формата и характера. Поради тази причина всеки негов портрет изисква значително усилие, което се проявява в силата и дълбочината, с които са известни творбите му. 

През 2014 г. с него и неговата работа и талант ни запознаха организаторите на Doma Art Festival. Фестивалът за съвременно руско изкуство представи изложба с 50 от най-добрите портрети на Виктор Меламед. С този харизматичен творец се проведе и работилница, по време на която участниците успяха да се докоснат до неговата личност и да почерпят вдъхновение от неговия талант. 

Разгледайте част от изложбта, уловена от нас!

Victor-Melamed-portraits-2

Victor-Melamed-portraits-3

Victor-Melamed-portraits-4

Victor-Melamed-portraits-5

Victor-Melamed-portraits-6

Victor-Melamed-portraits-7

Victor-Melamed-portraits-8

../pictures/pic_big/news/201503212213240.jpg../pictures/pic_big/news/201503212213241.jpg../pictures/pic_big/news/201503212213252.jpg


Свързани статии

Изискан стил в илюстрациите на Екатерина Королева
Изискан стил в илюстрациите на Екатерина КоролеваИлюстратор и графичен дизайнер, чиято работа е фокусирана върху модата и женските портрети. В работата на Екатерина виждаме слабост към акварела и скиците с молив и мастило. В резултат виждаме нежни, изчистени, стилни илюстрации и скици.
Илюстрациите на Lindsay Gardner
Илюстрациите на Lindsay GardnerЛиндзи Гарднър е художник и илюстратор. Предпочита техниката с акварел, но работи и с гваш и експериментира с колажи. Вдъхновяват я неща от ежедневието. Разгледайте свежите й илюстрации и цветни мотиви.
Симпатичните илюстрации на Lauryn Green
Симпатичните илюстрации на Lauryn GreenРазгледайте веселите илюстрации на испанката Lauryn Green. Освен портрети и автопортрети, особено симпатични са илюстрациите на животни. Убедете се сами!
FacebookGoogleTwitterPinterest