Категории фирми Други
« Всички статии

Градина на терасата 2 част | GARDEN-DESIGN.BG

Посещения: 7934
Публикувана от garden-design на 17-03-2015 22:38
в Ландшафт, Градина на терасата

В продължение на темата за градините на терасата, разгледайте тази на Парк Авеню, дело на Robin Key Lanscape Architecture. Чудесна е, с различни кътове за сядане, отлично подбрани растения - високи, ниски, вечнозелени и цъфтящи, с две думи - прекрасна "стая на открито"! 

Terraces-garden-by-RKLA-1

Въпреки, че това озеленяване не е в България и тук може да имате доста сходен ефект с леки промени във видовете растения, които са използвани.

Първото, което ни прави впечатление е комбинацията от дърво и тухлена облицовка за стените. Второ - мебелите са семпли, но функционални, лесни за разместване и комбиниране, удобни и с чудесна цветна тапицерия за акцент. Предвидливо са отделени няколко независими къта за сядане за пълно удобство. Кът с ниска мебел и кресла, кът със шезлонги, отделен от първия с визулната преграда на високи вечнозелени растения и място за хранене с трапезна маса и сенник.

Terraces-garden-by-RKLA-2

Подбраните кашпи освен елегантни са и достатъчно големи за доброто развитие и дълъг живот на растителността в тях. Позволяват и засаждането на растенията в две нива - високо растение и ниски треви или цветя в основата. На няколко места виждаме използвани и катерливи растения, което е още едно доказателство за пълноценното използване на пространството и възможно най-доброто озеленяване. 

Terraces-garden-by-RKLA-3

Някои от използваните видове в озеленяването на тази тераса са напълно приложими и у нас. Например лъжекипарис, кариоптерис, клематис, хаконехое,туя. Останалите съвсем спокойно могат да се заменят с подходящи за нашите климатични условия декоративни видове.

Terraces-garden-by-RKLA-4

Terraces-garden-by-RKLA-5

Terraces-garden-by-RKLA-6

Ако искате още вдъхновение за вашата градина на терасата, вижте повече тук.Източник: www.rklastudio.com


Свързани статии

Разкошна градина в небесата
Разкошна градина в небесатаДнес ви предлагаме да се разходите из една градина, разположена на 17-тия етаж в центъра на Манхатън, Ню Йорк. Модерна, функционална, красива и много, много зелена! Това ни кара да мислим, че ограниченията в озеленяването са преодолими!
Градина на терасата 1 част | GARDEN-DESIGN.BG
Градина на терасата 1 част | GARDEN-DESIGN.BGОткраднатите късчета от прирадата са още по-ценни в града и са с неоспоримо благотворно въздействие върху домакините и техните гости. В градски условия една чудесна възможност е да превърнете своята тераса или вътрешен двор в миниатюрен зелен оазис.
FacebookGoogleTwitterPinterest
Енциклопедия на растениятаЖивота и работата на...