Категории фирми Други
« Всички статии

Озеленяване на Хилтън Патая

Посещения: 2539
Публикувана от garden-design на 09-01-2013 22:25
в Ландшафт, Озеленяване на хотели и заведения

06

Патая е на около 2 часа път с кола от Банкок. В отминалото време днешният популярен, кипящ от  живот курорт е бил известен с красивата дълга плажна ивица и безпрепятствена гледка към морето. Но днес плажовете са застроени и изпълнени с хора, шумотевица и хаос.

03

С цел да избегне шума на плаж, ултра модерният Хилтън Патая, хотел с над 300 стаи, е построен на покрива на нов търговски център. Със задачата да създаде убежище от хаоса наоколо и приятно зелено пространство, което кореспондира с красивия пейзаж, разкриващ се от височината на хотела, е натоварено студиото за ландшафтен дизайн  TROP. Пространството, отредено за това е ограничено и в тази връзка ландшафтните архитекти стратегически определят и изграждат три основни компонента в градината.

01

Пясъчен подход: Както подсказва името му, това пространството е подход към външните площи. За него са използвани само два материала - пясък и зеленина. Пясъкът е избран, заради връзката си с океана и плажа.

02

Второто ключово пространство е мястото за слънчеви бани, а третото - басейн, сливащ се с океана. Така наречения „безкраен“ басейн е умишлено разположен на ръба на покрива, като водата визуално се свързва с повърхността на океана и сякаш басейнът продължава безкрайно. В него са разположени и интересни осветителни тела.

Комбинирането на тези три компонента, създава истински рай, разположен високо над светлините и шума на Патая. 

Ландшафтни архитекти: Студио TROP

Фотографи: Adam Brozzone, Charkhrit Chartarsa, Pok Kobkongsanti, Wison Tungthunya

04

05

11

07

10

08

09



Източник: www.tropstudio.com, www3.hilton.com
upload/theme/0.63398000 1357763126_12 Hilton Pattaya by TROP gallery.jpg


Свързани статии

Озеленяването на един небостъргач в София в кратка фото-разходка
Озеленяването на един небостъргач в София в кратка фото-разходкаТъй като нямаме много небостъргачи, не и толкова високи, сградата на Капитал Форт ни привлече наскоро. Вижте нашата съвсем кратка, направена от човек, не от дрон, разходка наоколо!
Нова зелена стена в Лесотехнически университет
Нова зелена стена в Лесотехнически университетВ рамките на седмицата на гората в Лесотехническият университет бе изградена зелена жива стена в една от залите на учебното заведение! Събитието премина под формата на работилница в две части - засаждане и аклиматизиране в първата си част и монтаж и поливна система във втората! Вижте подробности!
Късче от Торонто
Късче от ТоронтоSimcoe Wavedeck е един от четирите уникални участъка с вълнообразна настилка, проектирани за бреговата линия на Торонто (Канада) и реализацията му датира от 2008 г. Този проект е същто толкова артистичен, колкото и силно функционален.
FacebookGoogleTwitterPinterest
Енциклопедия на растениятаЖивота и работата на...